پاورپوینت فصل سوم کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی (نهادهای مدنی در تمدن اسلامی) محمد مصطفی اسعدی

دسته بندي : کتاب » معارف اسلامی
پاورپوینت فصل سوم کتاب تاریخ فرهنگ و تمدن اسلامی (نهادهای مدنی در تمدن اسلامی) نوشته محمد مصطفی اسعدی در قالب pptx و در حجم 120 اسلاید:

بخشی از متن:
جامعه‌شناسان در تعریف و تعیین تعداد نهادهای اجتماعی هم‌سخن نیستند. برخی آن را همان مؤسسات اجتماعی مهم می‌دانند، برخی نیز آن را به معنای فرم‌های استحکام یافته از رفتارها می‌دانند که در کنترل اجتماعی و نیازهای بنیادین اجتماعی به کار می‌رود.
به هر حال، هر واحد تمدنی، فارغ از آنکه به یک ساختار نظام‌مند نیاز دارد، دارای نهادهایی است تا بتواند به وسیله آن‌ها فعالیت‌های اجتماعی را سامان دهد و پیشرفت در مسیر اهداف از پیش تعیین شده را استوار بدارد. ممکن است این مراکز چندان پیشرفته و پیچیده نباشند، اما تمدن در حیات خود به آن‌ها نیاز دارد. معمولاً ابعاد هر نهاد به صورت مشخص از سه عنصر عمده تشکیل شده است.
تجمیع این سه عنصر در هر تمدنی یک نهاد مدنی را پدید می‌آورد که بر اساس نوع آن نهاد، کارکردهای اجتماعی متفاوتی می‌یابد. البته ممکن است ضوابط یک نهاد در طول زمان دچار تغییر شود یا افراد حاکم و فعال در آن جابه‌جا شوند، یا موقعیت مکانی اش را تغییر بدهد و امکانات متفاوتی به دست آورد.

نهادهای حکومتی
یکی از شاخصه‌های عمومی هر تمدن، داشتن نوعی حکومت است که نظم اجتماعی را در جامعه تحقق بخشد و جامعه را به شیوه مشخصی مدیریت کند و نیز میان اجزاء و ارکان تمدن ارتباط و هماهنگی ایجاد کند تا جامعه دچار هرج و مرج و آشفتگی نگردد.
امام علی وجود حکومت و دولت - دادگر باشد یا ستمکار - را در میان مردم ضروری برشمرده اند. در تاریخ تمدن اسلامی نیز از روز نخست تولد تمدن اسلامی، حاکمیت نبوی با شاخصه‌های ویژه خود بر جامعه شهری آن زمانه استقرار یافت و این جایگاه با چند عنصر خود را نمایان ساخت.

دسته بندی: کتاب » معارف اسلامی

تعداد مشاهده: 2344 مشاهده

فرمت فایل دانلودی:.rar

فرمت فایل اصلی: pptx - پاورپوینت - قابل ویرایش

تعداد صفحات: 120

حجم فایل:1,410 کیلوبایت

 قیمت: 80,000 تومان
پس از پرداخت، لینک دانلود فایل برای شما نشان داده می شود.   پرداخت و دریافت فایل پشتیبانی 24 ساعته : 09909994252